Pat a Mat... A JE TO!

Vernisáž: 2. 11. 2023 od 17:00

Termín výstavy: 3. 11. 2023 - 7. 1. 2024

Informace pro návštěvníky: V dopoledních hodinách probíhají ve výstavě prohlídky školních skupin. Z důvodu komfortnosti doporučujeme pro návštěvu využít odpolední otevírací dobu od 13:00 do 17:00.

Interaktivní výstava vás zavede do světa dvou pověstně nešikovných kutilů Pata a Mata, pro které není žádná komplikace překážkou a své kutění si umí patřičně užít.

Díky pracovnímu listu, který vás výstavou provede, neminete žádný z připravených úkolů. Výstava je ve dvou výstavních místnostech navržena formou herních koutků pro děti, dále si zde můžete zkusit rozpohybovat vlastní film na optickém přístroji či prohlédnout loutky Pata a Mata ze seriálu.

Dozvíte se více o tvůrcích oblíbeného večerníčku Pat a Mat Lubomíru Benešovi a Vladimíru Jiránkovi a o historii jeho natáčení. Na přípravě výstavy se podíleli samotní tvůrci dnešních dílů Pata a Mata z rodiny pana Marka Beneše, syna Lubomíra Beneše.

Součástí výstavy jsou dříve využívané optické přístroje, které předcházely vynálezům vedoucím k filmovému promítání v dnešní podobě. Zjistíte, na jakém principu funguje například thaumatrop, zootrop či praxinoskop.

Autorem výstavy je Ondřej Sedláček.

Vstupné:

plné vstupné 100 Kč

snížené vstupné 50 Kč

rodinné vstupné 250 Kč (2 dospělí + max.3 děti)

Výstava je bezbariérová.

Z praktických důvodů, prosíme návštěvníky, aby počítali s tím, že kočárky mohou do výstavy pouze po domluvě s průvodcem dle aktuální naplněnosti výstavy. Kočárky je možné nechat ve vestibulu.

© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 09.11.2023. Verze pro tisk. O úroveň výše.