Přednášky v roce 2013

PŘEDNÁŠKA NOČNÍ HLASY KLADENSKÉ PŘÍRODY
Ve čtvrtek 17. ledna v muzeu proběhne přednáška MUDr. Víta Zavadila z Buštěhradu. Přijďte si kromě ukázek z DVD "Hlasy noci" poslechnout zasvěcené komentáře a poutavé historky ze života nočních živočichů přímo od autora těchto nahrávek.

PROČ JSOU BEZOBRATLÍ LIDEM NEPŘÍJEMNÍ?
Přednáška jednoho z nejoblíbenějších přednášejících na Přírodovědecké fakultě v Praze poutavým způsobem přiblíží mezi lidmi nepříliš oblíbenou, ale přesto fascinující skupinu živočichů. Ve čtvrtek 7. února v 18 hod. v multifunkčním sále.


PŘEDNÁŠKA O BEZOBRATLÝCH PŘILÁKALA
8. 2. 2013
Přednáška univerzitního profesora Jaroslava Smrže s názvem Proč jsou bezobratlí lidem nepříjemní přilákala 7. února 2013 do muzea víc než čtyři desítky posluchačů.


MIKOLÁŠ ALEŠ
O těžkém životě umělce v Čechách bude přednášet ve čtvrtek 21. března lektorka oddělení 19. století Národní galerie v Praze, Monika Sybolová.


O HISTORII PIVOVARNICTVÍ
O osudech místních pivovarů, historii piva i výrobě pivních lahví bude ve čtvrtek 18. dubna přednášet ing. Václav Somol z Krupé.


Sv. JAN NEPOMUCKÝ - SVĚTEC TEMNA?
Zveme Vás na přednášku PhDr. Zdeňka Kuchyňky ve čtvrtek 9. května od 18 hod.


PŘEDNÁŠKA O ENDEMITECH NAŠÍ KVĚTENY
Přírodovědné výstavy doprovodí přednáška doc. Jana Sudy Za endemity naší květeny - rostlinné vzácnosti, které jinde nenajdete. Ve čtvrtek 20. 6. od 18 hod. Více v odkazu.


OKUPACE 1968 NA KLADENSKU
Ve čtvrtek 12. 9. od 18 hod. bude přednášet Mgr. Karel Drvola o průběhu okupace v Kladně a okolí.


KLADNO BENEDIKTINSKÉ
Ve čtvrtek 17. 10. od 18 hod. zveme na přednášku - pokračování vyprávění kladenského kronikáře a spisovatele Jaroslava Vykouka o historii města Kladna.


NAŠI PLAZI
Ve čtvrtek 12. 12. se dozvíte, jaké druhy plazů u nás najdeme a jak četné je jejich rozšíření u nás v porovnání se střední Evropou. Přednášet bude vedoucí zoologického oddělení Národního muzea RNDr. Jiří Moravec.


© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 20.01.2014. Verze pro tisk. O úroveň výše.