Výzva Sládečkova vlastivědného muzea

Chtěli byste se podílet na podobě muzejní výstavy? Je to zcela jednoduché! Na letošní léto připravujeme výstavu Fuj, to je vedro, jdeme k vodě! (aneb kam se Kladeňáci chodili koupat). Naše muzejní depozitáře ovšem neobsahují tolik informací, fotografií a výstavních předmětů, aby dokázaly v plné šíři představit toto dosud neprobádané téma. Zapátrejte tedy v paměti, projděte svá fotoalba, skříně či půdy a pomozte nám sestavit obraz této oblíbené letní kratochvíle.

Zkrátka vezměte nás do míst, kde jste se koupali Vy, Vaši rodiče či prarodiče. Jen ve zkratce uvedeme, že se jedná zejména o bazén a koupaliště Sletiště, koupaliště u zimního stadionu, v kročehlavské Bažantnici, o městské lázně, závodní koupaliště v Poldině huti, „plivátka“ v kročehlavském sídlišti, koupaliště v Hnidousích a dalších okolních obcích (Libušín, Vinařice), stejně jako o vodní plochy na potoku Kačák. A následně se přijďte od 29. května do 30. srpna 2020 podívat do multifunkčního sálu kladenského muzea, jak se nám to společně povedlo!

Fotografie a předměty přijímáme až do 17. května 2020. Fotografie můžete zasílat elektronicky emailem, popř. donést. Po naskenování vrátíme! Stejně tak po skončení výstavy vrátíme všechny zapůjčené předměty.

Kontakt: Mgr. Karel Drvola
Email: kurator<@>omk.cz (odstraňte špičaté závorky)
Tel. č.: 312 256 164



Foto: Řada míst dnes již neexistuje jako např. toto oblíbené koupaliště ve Vinařicích u Kladna napájené vodou z nedalekého dolu Mayrau. Foto Jaroslav Vyšín, 1995.

© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 20.02.2020. Verze pro tisk. O úroveň výše.